Mosterdsoep met gehaktballetjes


Ingrediënten: (voor 8 personen)
1,5 liter bouillon
2 ons gehakt voor balletjes
Ontbijtspek in plakjes, om uit te bakken
Runderbouillonpoeder naar smaak
2 grote aardappelen
1 dikke prei, alleen het witte gedeelte
1 grote ui
Knolselderij, ¼ gedeelte
Klontje boter
Ruime eetlepel grove mosterd
Ruime eetlepel honingmosterd
Zo nodig een beetje allesbinder
Kookroom, pakje van 200 cc

Bereiding:
Snijd alle groente in grove stukken. Smelt in een grote braadpan de boter. Niet bruin laten worden.
Doe de gesneden groenten beetje voor beetje in de boter en laat een minuut of 5 sudderen, onder voortdurend omscheppen, zodat het niet aanbakt. Voeg nu ong. 1 liter hete bouillon toe en breng het aan de kook. Laat alles op een heel zacht pitje een half uurtje pruttelen.
Laat het geheel iets afkoelen en pureer de massa tot deze glad is. Verdun nu verder de soep met de rest van de bouillon. Goed doorwarmen en zonodig binden met de allesbinder.
Voeg bouillonpoeder naar smaak toe. Haal de pan nu van het vuur en roer de twee soorten mosterd erdoorheen. Doe de gare gehaktballetjes erbij en laat wat afkoelen voordat de kookroom erbij kan. Een pakje van 200 cc is genoeg. Voeg eventueel ook wat peper toe. Als je de soep opwarmt, niet meer laten koken. Spekjes apart serveren.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...