Witte bonenschotel met gehakballetjes



Ingrediënten (voor 4 personen):
2 grote potten witte bonen
1 grote dikke prei
2 rode paprika's
2 appels
1 ui
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel gemberwortelpoeder
1/2 bouillonblokje of een halve eetlepel bouillonpoeder
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels ketjap
1 pond gehakt
1 ei
paneermeel
1/2 eetlepel gehaktkruiden

Bereiding:
Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de paneermeel en de gehaktkruiden toe. Meng het geheel en maak kleine gehaktballetjes (zo groot als soepballetjes). Braad de gehaktballetjes in een koekenpan goed gaar.
Snijd de ui, prei, paprika en appel in kleine stukjes. Bak de groenten kort in een grote pan.Voeg daarna ook de appel toe.
Meng in een apart schaaltje de mosterd, kerriepoeder, gemberwortel, bouillonpoeder, sojasaus en ketjap. Voeg dit toe aan de groenten in de pan en roer het geheel door.
Als de gehaktballetjes gaar zijn voeg ze dan toe aan de groenten (waar ook de kruiden al aan toegevoegd zijn).
Laat de witte bonen uitlekken en voeg de bonen toe. Verwarm het geheel zachtjes en blijf goed roeren tot alles goed warm is.
Serveer met een frisse komkommersalade .