Brownie-kruimeltaart met noten


Ingrediënten:  
250 gram roomboter
200 gram pure chocolade
4 eieren
150 gram bruine basterdsuiker
100 gram (palm)suiker
150 gram (spelt)bloem
5 gram bakpoeder
25 gram cacao
snufje zout
100 gram noten (walnoten en/of cashewnoten)
  
Voor de kruimellaag:
100 gram bloem
50 gram (palm)suiker
100 gram roomboter
100 gram noten (walnoten en/of cashewnoten)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Maak als eerste de kruimellaag. Doe de boter, bloem en suiker in een mengkom en snijd met twee mensen de boter door de bloem en suiker tot kleine stukjes.
Maak daarna die kleine stukjes nog wat kleiner zodat het kruimels worden, dit doe je door ze tussen je vingers te wrijven. Als je kruimels klaar zijn, hak dan de noten grof en meng deze erdoor.
Zet het kruimeldeeg dan tot gebruik in de koelkast.

Ga nu verder met de taart (brownie). Smelt in een pannetje op zacht vuur de boter en 150 gram chocolade. Als de chocolade nog net niet helemaal gesmolten is, zet je het vuur al uit en roert het mengsel goed door. Laat de gesmolten chocolade ongeveer 5 minuutjes afkoelen, zodat je eieren straks niet gaan stollen. Mix ondertussen de eieren, de suiker en een snuf zout tot een romige massa. Hak de overige 50 gram chocola en de noten grof.
Als de chocolade is afgekoeld, laat je dit voorzichtig bij het eimengsel lopen terwijl je verder mixt. 
Als laatste spatel je de bloem, de cacao en het bakpoeder door het beslag. Voeg de gehakte noten en chocolade toe en spatel dit erdoor.Verdeel het deeg over de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Als laatste verdeel je kruimels over het beslag en dan bak je de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Laat hem in de vorm op een rooster afkoelen.


Dit is een variatie op het recept van Ilse Verschoor van 'Uit mijn keukentje'.