Romige Italiaanse aardappel-knoflooksoep




Ingrediënten (voor 4 personen):
3 eetl. olijfolie
1 grote zoete ui, fijngehakt
4 teentjes knoflook, in plakjes
1 eetl. gedroogde majoraan
500 gr. kruimige aardappels, geschild en in blokjes
1 liter hete groentebouillon van 2 bouillontabletten
100 gr mascarpone of (kook)room
zout en peper
100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en majoraan op lage stand in 5 à 8 minuten glazig maar niet bruin. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat aan de kook komen. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep verder op smaak met peper en zout en serveer met Parmezaanse kaas.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...