Kip-kerriesalade



Ingrediënten:
1 kipfilet
1 bouillonblokje
100 gram Griekse yoghurt
50 gram mayonaise
1½ eetlepel kerriepoeder
1 tl gedroogde peterselie
50 gram fijngesneden prei
peper

Bereiding:
Zet de kipfilet onder water in een pan en breng het water rustig tot bijna aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat nu 45-60 minuten staan (op heel laag vuur zodat het niet gaat koken) en pocheer de kip gaar. Pas de tijd aan de grootte van de kipfilet aan. Haal hierna de kip uit het water en laat afkoelen.

Maak een saus van de kerrie, peterselie, yoghurt en mayonaise. Doe de prei in een zeef en laat er wat kokend water overheen stromen. Dep de prei goed droog en laat even afkoelen voordat hij bij de saus gaat.

Pluk of snijd de kipfilet in hele kleine stukjes en roer deze ook door de saus. Maak op smaak met wat peper en eventueel nog wat extra kerriepoeder. Serveer met wat peterselie op de bovenkant.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...