Kippensoep (3 liter)





Ingrediënten:
3 kippenpoten
1 zak grove soepgroenten
1 kruidenbuiltje kip
3 kippen-bouillonblokjes
Vermicelli naar wens

Bereiding:
Zet de kippenpoten op met 3,5 liter koud water, de soepgroenten en het kruidenbuiltje. Breng rustig aan de kook. In het begin als het kookt moet je het ‘afschuimen’, met een schuimspaan de viezigheid er afscheppen die naar boven komt drijven.
Laat zeker 1 uur, maar liever 2 uur, heel zachtjes pruttelen.
Giet nu het geheel door een zeef en vang de bouillon op.
Haal het kippenvlees van de poten, snijd in kleine stukjes en doe terug in de bouillon. Breng aan de kook en los de bouillonblokjes erin op en kook de vermicelli mee. Breng op smaak met zout, peper en/of een extra bouillonblokje.

Je hebt nu de basis voor je kippensoep.

Vervolgens kun je de soep aanvullen met:
  • Champignons in plakjes (5 minuten koken in de hete soep)
  • Prei in dunne ringen gesneden (5 minuten koken in de hete soep)
  • Winterwortel in kleine blokjes (10 minuten koken in de hete soep)
  • Taugé (niet meekoken, gewoon in de hete soep doen voordat je hem serveert)
  • Reepjes omelet (2 eieren klutsen met scheutje water, dun pannenkoekje van bakken. In reepjes snijden en door de soep gooien)
  • Scheut ketjap of sojasaus
  • Fijn gesneden rode peper (pittig!)
  • Geklutst eitje per persoon voor het serveren in de soepkom erbij doen
  • Extra kipfilet of gehaktballetjes
  • Pak pommodori (kippen-tomatensoep)
  • Zak soepgroenten (10 minuten koken in de hete soep)
  • Kruiden (gember, knoflook, lavas enz…)
Tip: Vervang de vermicelli eens door mihoen